softskill meeting 3

1. Which of the following is NOT true ?
A. Winners placed olive wreaths on their own heads.
B. The games were held in Greece every four years.
C. Battles were interrupted to participate in the games.
D. Poem glorified the winners in song.

Answer :  C. Battles were interrupted to participate in the games.

Reason :

  • (a) “Winners placed olive wreaths on their own heads” and (d) “Poem glorified the winners in song” This sentence is correct, there are on the article “ Winners were greatly honored by having olive wreaths placed on their heads and having poems sung about their deeds”.
  • (b)  ‘The games were held in Greece every four years” This sentence is also true, in the second paragraph first sentence, which is  “ The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four year cycles called “ Olympiads””.

2. The word “elite” in line 5 is closest in meaning to…
A. Aristocracy
B. Brave
C. Intellectuals
D. Muscular

Answer : A. Aristocracy.

Reason : because it is a word that is suited to the equation of the “elite” is the “aristocracy”.

  • aristocracy = elite
  • brave = audacious
  • intellectuals = shcolars
  • muscular = brawny

3. why were the Olympic Games held ?
A.To stop wars
B. To honor Zeus
C. To crown the best athletes
D. To sing songs about the athletes

Answer : B. To honor Zeus.

Reason : it is present in first sentence of first paragraph “ In 776 B.C, the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympuc to honor the Greeks’ chief god, Zeus”.

4. Approximately  how many years ago did these games originate ?
A.800 years
B. 1.200 years
C. 2.300 years
D. 2.800 years

 Answer: D. 2800 years

 Reason :

If viewed B.C be continued in years now 776 until 2012 approximately 2800 years.

5. What conclusion can we draw about the ancient Greeks ?
A. They were pacifists.
B. They believed athelitic events were important.
C. They were very simple.
D. They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates.

Answer : B. They believed athelitic events were important.

Reason : like the second paragraph “The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four year cycles called “ Olympiads””.

6. What is the main idea of this passage ?
A. Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.
B. The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs.
C. The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games.
D. The Greeks had the games coincide with religious

Answer : A. Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.

Reasion : in this sentence “ The Greeks emphasized physical fitness and strength in their education of youth” indicated that Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.

7. In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to…
A. Accomplishments
B. Ancestors
C. Documents
D. Property

Answer : A. Accomplishments.

Reasion : because it is a word that is suited to the equation of the “deeds” is the “accomplishment”.

  • accomplishments = deeds
  • ancestors = progenitor
  • documents = file
  • property = attribute

8. Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the Olympics ?
A. They must have completed military service.
B. They had to attend special training sessions.
C. They had to be Greek males with no criminal record.
D. They had to be very religious.

Answer : C.  They had to be Greek males with no criminal record.

Reasion : because “ Only the elite and military could participate at first, but later the games were open to all free Greek males who had no criminal record”.

9. The word “halted” in line 16 means most nearly the same as…
A. Encourages
B. Started
C. Curtailed
D. Fixed

Answer : C. Curtailed.

Reasion : because it is a word that is suited to the equation of the “elite” is the “aristocracy”.

  • encourages = spirit
  • started = begin
  • curtailed = halted
  • fixed = frozen

10. What is an “Olympaid” ?
A. The time it took to finish the games.
B. The time between games.
C. The it took to finish a war.
D. time it took the athletes to train.

Answer : B.  The time between games.

Reasion : look at this sentence “The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four year cycles called “ Olympiads”.

STYLISTIC PROBLEMS

1.    The defendant refused to answer the prosecutor’s quetions…

a.    Because he was afraid it would incriminate him

b.    For fear that they will incriminate him

c.     Because he was afraid that his answer would incriminate him

d.    Fearing that he will be incriminated by it

Answer : C. Because he was afraid that his answer would incriminate him.

Reason  :

To fill in the blanks we can add the dependent clause that is explain the reason why the defendant refused to answer the prosecutor’s question and the best answer is C. because he was afraid that his answer would incriminate him. The tense of clauses is match.

2.    Mrs. Walker has returned…

a.    A wallet back to its original owner

b.    To its original owner the wallet

c.     The wallet to its originally owner

d.    The wallet to its original owner

Answer : D. The wallet to its original owner.

Reason  :

the answer is D because grammar is the best santences compared with sentence A (redudancy), B dan C ( grammar indicate error).

3.    The hospital owes…..for the consrtuction of the new wing.

a.    The government twenty million dollars

b.    For the government twenty million dollars

c.     To the government twenty million dollars

d.    Twenty million of dollars to the government

Answer : A

Reason  :

Because in this sentence cannot use a preposition (like for, to, and of) when the indirect object precedes the direct object.

4.   Sarah….that she could not attend classes next week.

a.    Told to her professors

b.    Said her professors

c.     Told her professors

d.    Is telling her professors

Answer : D

Reason  :

Because, is telling her professor is a Present Continous Tense, because the event is happening now, that sarah is telling her professor about her presence matter for the next week class. S + To be (am, are, is) + present participle (bentuk-ing).

5.   The artist was asked to show some paintings at the contest because….

a.    He painted very good

b.    They belived he painted well

c.     Of their belief that he was an good artist

d.    The judges had been told of his talents

Answer : D

Reason  :

Because, The judges is a correct antecendent of pronoun and in the other option they and their can not use to this sentence.

For number 6-10 colors used for selection of answers YELLOW for (a), RED (b), PINK (c) and BLUE (d).

6.      If motorist do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to pay a fine.

Incorrect Answer : have to pay a fine.

Reason  :

Because this sentence indicated that is Parallelism. have to pay a fine should be replaced by fined.

7.      Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had an accident on his way to the practice.

Incorrect Answer : had

Reason :

In this sentence must be used The past perfect tense (s + had + past participle V3). The right sentence is Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had had an accident an accident on his way to teh practice.

8.      A short time before her operation last month, Mrs.Carlyle dreams of her daughter who lives overseas.

Incorrect Answer : dreams

Reason  :

Because it happened last month, this sentence must be used The past perfect tense (s + had + past participle V3). and the true sentence is A short time before her operation last month, Mrs.Carlyle had dreamed of her daughter who lives overseas.

9.      The atmosphere in Andalucia is open, warm, and gives a welcome feeling to all who have the good fortune to visit there.

Incorrect Answer : gives a welcome feeling

Reason :

Because, this sentence indicated that is Parallelism. So, gives a welcome feeling should be replaced by welcome.

10.  Some of the people were standing in the street watched the parade, while others were singing songs.

Incorrect Answer : watched

Reason :

Because, this sentence indicated that is Parallelism, but also the sentence is Present Continous Tense. So, watched should be replaced by watching.

One thought on “softskill meeting 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s